En ny tids seniorliv

Seniorlivet er det tredje store livsafsnit, og det kan blive et meget spændende liv, når vi som aktive seniorer forstår og formår at leve livet, som vi gerne vil. Men det kræver en indsats. Vi tilhører 68-generationen, der engang skabte en helt ny generation af teen-agere, og vi fortsatte med at realisere os selv gennem de forskellige livsfaser, i jobbet, i familielivet og i det private liv. Så hvorfor stoppe nu! Vi har skabt mange nye og kreative livsformer for både ungdomslivet og voksenlivet, og nu er tiden kommet til at skabe en ny tids seniorliv.

Tiden er kommet til at springe ud som en helt ny generation af aktive seniorer med forventninger både til os selv og til samfundet. For selv om vi forlader arbejdsmarkedet, er vi stadig aktive medspillere og værdifulde medborgere, der fortsat skal behandles i respekt for vore individuelle behov og ønsker. Vi har været med til at skabe vores unikke velfærdssamfund, og som aktive seniorer bidrager vi stadig som forbrugere, investorer, skatteborgere, som aktive bedsteforældre og frivillige hjælpere. Det er ikke for ingenting, at vi også kaldes ”det grå guld”. Samfundet har brug for os som aktive medspillere, og derfor er det vigtigt at støtte op om de gode talerør, såsom Ældre Sagen, frivilligcentre, klubber og foreninger. Det er godt at have steder, hvor vi fortsat kan udfolde vores talenter og evner, kan deltage i sociale aktiviteter og samvær og samtidig blive hørt. For der skal være en mening med seniorlivet.

Det gode seniorliv

Der er masser af muligheder for at skabe det gode seniorliv, men det er måske ikke så ligetil at komme i gang med det liv, man drømmer om. Overgangen fra arbejdslivet til seniorlivet er ikke altid lige let. For når job, titel og status forsvinder, ”Hvem er du så?” For at skabe ny mening må du ind og mærke efter, hvad du inderst inde har lyst til, så du ikke bare forfalder til at fylde livet ud med aktiviteter, du ikke rigtig brænder for, eller sætter dig tilbage i sofaen og tænder for TV’et. Du må i stedet reflektere lidt over, hvad det vil sige at være senior, og kigge på, hvordan du kan skabe dit eget gode seniorliv:

Artikler og referencer

Gennem de sidste par år er der skrevet og sagt meget om den ny tids seniorliv. Her er referencer til artikler, bøger og andre spændende fortællinger om den ny tids seniorliv:

Hvad vil det sige at være pensionist

Glem de gamle fortællinger om at pensionisttilværelsen kun går ned af bakke. Tag ejerskab for at skabe dit eget gode seniorliv.

Hvordan får jeg nye kontakter

Når du er færdig på arbejdsmarkedet og siger farvel til kolleger, må du ud og finde nyt socialt samvær. Gør dig klar til at sige goddag til at væld af muligheder.

Hvordan bliver det ikke at arbejde

Det korte svar er, at det bliver anderledes. Men du er ikke alene, og der er alverdens muligheder for stadig at være aktiv – nu som seniorborger.

Hvordan ser min økonomi ud

Som pensionist ændrer dine indkomstforhold sig. Så vær opmærksom på, hvad du gerne vil og hvordan du får prioriteret og sammensat din seniorøkonomi

Hvad vil gøre mit seniorliv lykkeligt

Det er nu, du har mulighed for at opfylde de ønsker og drømme, du har haft om det, du gerne ville kaste dig ud i, når du engang fik tid. Nu er muligheden der, så kast dig ud i at skabe dit gode seniorliv.

Hvordan holder jeg mig i form

Nutidens seniorborgere kan se frem til en bedre og længere liv end tidligere generationer. Derfor er det vigtig at holde kroppen sund og i form.

© 2024 SKAB DIT SENIORLIV